Spracovatelia mäsa a rýb a podobní výrobcovia porážajú zvieratá, čistia, režú a spracúvajú mäso a ryby, vykosťujú a pripravujú súvisiace potravinové položky alebo konzervujú mäso, ryby a iné potraviny a potravinové výrobky ich sušením, solením alebo údením.
Úroveň zručností:
Čiastočne kvalifikovaných
Porovnajte si svoj plat!
- Platové rozpätie väčšiny zamestnancov vo vybraných povolaniach z 1 110 € na 1 435 € za hodinu - 2025
- Hrubá mesačná mzda Spracovatelia mäsa a rýb a podobní výrobcovia pri nástupe do zamestnania je zvyčajne 1 110 € až 1 473 € .
- Po odpracovaní 5 rokov je to 1 101 € až 1 471 € mesačne pri 40-hodinovom pracovnom týždni.
PlatoMeter
- Balič(ka) mäsových výrobkov
- Filetovač(ka), krájač(ka) a balič(ka) rýb
- Mäsiar(ka) alebo obchodník(-čka) s rybami v maloobchodnom predaji
- Obchodník(-čka) s rybami
- Pracovník(-čka) na bitúnku, vykosťovač(ka)
- Vedúci(-a) pracovníkov mäsového alebo rybieho priemyslu
- Výrobca klobás
- Výrobca mäsových výrobkov
Pracovné úlohy
- Zabíjanie zvierat
- Sťahovanie a orezávanie mŕtvych zvierat
- Vykosťovanie, rezanie a opracovanie mäsa a rýb na predaj alebo na ďalšie spracovanie
- Pripravovanie ingrediencií a výroba klobás a podobných výrobkov použitím sekacích, miešacích a tvarovacích strojov
- Konzervovanie mäsa, rýb a iných potravín
- Obsluha udiarní alebo rúr na údenie mäsa, rýb a iných potravín
- Varenie alebo iný spôsob prípravy mäsa, rýb a príbuzných potravín určených na predaj
- Predávanie mäsa alebo rýb zákazníkom, vrátane balenia, váženia a označovania výrobkov, a prijímanie platieb