Šéfkuchári

Šéfkuchári navrhujú menu, vytvárajú pokrmy a dohliadajú na plánovanie, organizovanie, prípravu a varenie jedál v hoteloch, reštauráciách a na iných miestach, kde sa podáva jedlo, ako sú napríklad paluby lodí, osobné vlaky a súkromné domácnosti.

Úroveň zručností: Skúsený

Porovnajte si svoj plat!

  • Platové rozpätie väčšiny zamestnancov vo vybraných povolaniach z 1 106 € na 1 578 € za hodinu - 2025
  • Hrubá mesačná mzda Šéfkuchári pri nástupe do zamestnania je zvyčajne 1 106 € až 1 596 € .
  • Po odpracovaní 5 rokov je to 1 152 € až 1 726 € mesačne pri 40-hodinovom pracovnom týždni.

PlatoMeter

Pracovné úlohy

  • Plánovanie a vylepšovanie receptov a menu, odhadovanie nákladov na potraviny a pracovnú silu a objednávanie zásob potravín
  • Sledovanie kvality jedla vo všetkých fázach prípravy a podávania
  • Prerokúvanie otázok ohľadom prípravy jedál s manažérmi, dietetikmi a personálom kuchyne a obsluhy
  • Dohľad a koordinácia činností kuchárov a ostatných pracovníkov pri príprave jedla
  • Kontrola dodávok, vybavenia a pracovných miest s cieľom zabezpečiť súlad so stanovenými normami
  • Stanovenie spôsobu servírovania jedla a príprava dekoratívnych výstavných jedál alebo dekorácií z jedla
  • Inštruovanie kuchárov a iných pracovníkov ohľadom prípravy, varenia, zdobenia a servírovania jedál
  • Účasť na prijímaní nových zamestnancov kuchyne a monitorovanie ich výkonu
  • Príprava, dochucovanie a varenie špecialít a celých chodov
  • Vysvetľovanie a presadzovanie dodržiavania hygienických predpisov pri príprave jedál

Vyplňte dotazník!

Loading...