Riadiaci pracovníci (manažéri) v reštauračných zariadeniach plánujú, organizujú a riadia prevádzku kaviarní, reštaurácií a súvisiacich podnikov na poskytovanie jedálenských a cateringových služieb.
Úroveň zručností:
Skúsený
Porovnajte si svoj plat!
- Platové rozpätie väčšiny zamestnancov vo vybraných povolaniach z 1 201 € na 1 656 € za hodinu - 2025
- Hrubá mesačná mzda Riadiaci pracovníci (manažéri) v reštauračných zariadeniach pri nástupe do zamestnania je zvyčajne 1 201 € až 1 932 € .
- Po odpracovaní 5 rokov je to 1 221 € až 1 934 € mesačne pri 40-hodinovom pracovnom týždni.
Pracovné úlohy
- Plánovanie jedálnych lístkov v spolupráci so šéfkuchármi a kuchármi
- Plánovanie a organizovanie slávnostných udalostí
- Zabezpečovanie nákupu a kalkulácie cien tovaru podľa rozpočtu
- Evidencia stavu zásob a finančných operácií
- Zabezpečovanie dodržiavania hygienických predpisov, čistoty, funkčnosti a zodpovedajúceho vzhľadu stravovacích, kuchynských a skladových priestorov potravín
- Zisťovanie spokojnosti zákazníkov s jedlom a službami
- Výber, určovanie rozpisu pracovných zmien zamestnancov, školenie a dohľad nad obsluhujúcim a kuchynským personálom
- Prijímanie rezervácií, vítanie hostí a pomoc pri prijímaní objednávok
- Rokovania týkajúce sa dohôd s klientmi a dodávateľmi
- Zabezpečenie dodržiavania predpisov bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci