Riadiaci pracovníci (manažéri) v reštauračných zariadeniach plánujú, organizujú a riadia prevádzku kaviarní, reštaurácií a súvisiacich podnikov na poskytovanie jedálenských a cateringových služieb.
Úroveň zručností:
Skúsený
Porovnajte si svoj plat!
- Väčšina Riadiaci pracovníci (manažéri) v reštauračných zariadeniach zarába v roku 2024 medzi 720 € a 1 189 € mesačne.
- Mesačná mzda pre začínajúcich Riadiaci pracovníci (manažéri) v reštauračných zariadeniach sa pohybuje medzi 720 € a 1 264 €.
- Po piatich rokoch praxe bude tento príjem medzi 743 € a 1 307 € mesačne.
Pracovné úlohy
- Plánovanie jedálnych lístkov v spolupráci so šéfkuchármi a kuchármi
- Plánovanie a organizovanie slávnostných udalostí
- Zabezpečovanie nákupu a kalkulácie cien tovaru podľa rozpočtu
- Evidencia stavu zásob a finančných operácií
- Zabezpečovanie dodržiavania hygienických predpisov, čistoty, funkčnosti a zodpovedajúceho vzhľadu stravovacích, kuchynských a skladových priestorov potravín
- Zisťovanie spokojnosti zákazníkov s jedlom a službami
- Výber, určovanie rozpisu pracovných zmien zamestnancov, školenie a dohľad nad obsluhujúcim a kuchynským personálom
- Prijímanie rezervácií, vítanie hostí a pomoc pri prijímaní objednávok
- Rokovania týkajúce sa dohôd s klientmi a dodávateľmi
- Zabezpečenie dodržiavania predpisov bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci